Bibliotheek Ommen zoekt vrijwilligers

Actueel: voorlezers gezocht!
Voor BoekStart zoeken we mensen die het leuk vinden om regelmatig verhaaltjes voor te lezen aan kleine kinderen tot een jaar of vier.

Wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek? De Bibliotheek Ommen kan voortdurend mensen gebruiken die willen helpen bij de dienstverlening.

• op vaste momenten in de week of in een bepaalde periode (ondersteuning activiteiten);
  • bijvoorbeeld boeken bezorgen bij niet-mobiele leden
  • bijvoorbeeld opruimen in de bibliotheek
  • bijvoorbeeld mensen helpen hun informatie-/digitale vaardigheden te vergroten
  • assisteren/helpen bij activiteiten.

Vrijwilligerswerk is onbetaald, het werk is voor een vrijwilliger niet je beroep. Wel werk je volgens afspraken en heb je verantwoordelijkheden. De Bibliotheek Ommen gaat ervanuit dat je komt op de afgesproken momenten en dat je goed werk levert. Je bent verzekerd tijdens je werk en er is een attentieregeling.

Hieronder staan beschrijvingen van enkele verschillende vrijwillige functies in de bibliotheek. Onder de kop 'Handboek' staat de nodige achtergrondinformatie.

Belangstelling?

Vul het aanmeldingsformulier in en lever het in bij de Bibliotheek of mail het naar . Bij vragen kunt u ook gebruikmaken van dit mailadres of een bibliotheekmedewerker aanspreken. Het kan zijn dat de Bibliotheek op enig moment voldoende vrijwilligers heeft. Dat laten we u dan zo snel mogelijk weten.

Vrijwilligersfuncties Bibliotheek Ommen

Aanmeldingsformulier