Klik&Tik

Voor welke leeftijd?: 18+ Iedereen boven 18
Leren, lezen en lenen: Cursussen
Locatie en service: Bibliotheek Ommen

Leer omgaan met computer en internet

Een bericht sturen, werk zoeken, iets kopen of een afspraak maken bij de gemeente. Je kunt steeds meer doen via de computer en het internet. Dat is handig, maar veel mensen vinden het ook moeilijk.

Heb je nog weinig ervaring met computer of internet? Volg dan een cursus Klik&Tik bij de Bibliotheek. De cursus bestaat uit tien lessen. In een veilige omgeving ga je meer leren over deze drie onderwerpen:

1. De basis

We beginnen bij het begin. Je leert typen, e-mailen en je gaat het internet op. Iedereen kan starten met Klik&Tik, ook als je geen enkele ervaring hebt met de computer. Je bepaalt je eigen tempo.

2. Het internet op

Meteen daarna leer je het internet te gebruiken. Je gaat websites bekijken, zoeken, e-mailen, downloaden en iets aanvragen.

3. Samen op ’t web

In het laatste deel van de cursus leer je meer over sociale media. Je maakt kennis met onder andere Facebook, WhatsApp, YouTube en Skype.

Waar en wanneer?

Cursussen Klik&Tik zijn op dinsdagochtenden, in de Bibliotheek, in groepen van 5 tot 10 deelnemers. De eerstvolgende cursus start op 16 april en loopt door tot en met 18 juni 2019.

Meedoen?

Wil je meedoen aan de cursus Klik&Tik

Vul dan je contactgegevens (e-mailadres, of telefoonnummer) en je naam in. Kies je locatie en startdatum. Klik dan op ‘Aanmelden’. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Om mee te doen betaal je alleen een bedrag van € 15,– voor het cursusboek en de koffie of thee. Wil je graag meedoen, heb je een vraag of wil je meer weten? Vraag dan bij de balie van de Bibliotheek naar de cursus Klik&Tik. Je kunt ons ook bellen op 0529-452158 of een e-mail sturen naar .