Warme Kerst in Bibliotheek Ommen met Joris’ Kerstboom

Joris’ Kerstboom staat van 9 t/m 20 december in de Bibliotheek in Ommen. De actie is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. In de Bibliotheek Ommen kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Vanaf 9 december kunnen bibliotheekbezoekers een kerstbal met daarop een mooie gedachte in de boom hangen. Zo kun je een reddende engel bedanken, of een hechte vriendschap vieren. Het begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?’ Dat kan leiden tot mooie gesprekken bij de boom. Joris’ Kerstboom wordt zo een waardevolle ontmoetingsplaats in de dagen voor Kerst. In de Bibliotheek in Ommen is op doordeweekse dagen van 14.00 uur tot 16.00 uur een bibliotheekmedewerker aanwezig om mensen te helpen en een luisterend oor te bieden. Tip: neem voor een persoonlijke kerstbal ook een fotootje mee.

Landelijke actie

Bijna 200 bibliotheken in Nederland doen mee aan de sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien in welke steden Joris’ Kerstboom staat. Is Raalte bijvoorbeeld dichterbij voor je? Van de Bibliotheek Salland doet ook vestiging Raalte mee.