Fusie Ommen en Salland

Op 1 januari 2020 fuseren Bibliotheek Ommen en Bibliotheek Salland. Wat verandert er voor jou als klant? Eigenlijk helemaal niets. Je blijft, lenen, lezen, leren en genieten bij je eigen bibliotheek, in je eigen stad of dorp.

De openingsuren veranderen niet, je wordt geholpen door je vertrouwde bibliotheekteam en houdt gewoon je lenerspas.

De bibliotheek krijgt wel een andere naam: Bibliotheek Salland. Deze organisatie verzorgt dan het bibliotheekwerk voor drie gemeenten. Naast Ommen zijn dat Raalte en Olst-Wijhe. Bij elkaar wonen er in dat gebied ruim 73.000 mensen.

Door te groeien, worden we als organisatie sterker en stabieler. Achter én voor de schermen kunnen we meer samenwerken en samen doen. Je zult dat gaan merken, in bijvoorbeeld een uitgebreidere programmering.

Voor het zoeken van boeken, reserveren en verlengen, en informatie over alles wat de bibliotheek doet, kan je terecht op www.bibliotheeksalland.nl.

Vragen? Stel ze aan een van de medewerkers of vrijwilligers in de Bibliotheek, of stel je vraag via de website.