Vliegende start nieuw seizoen van de Ccoba

Traditioneel begint het seizoen van de Ccoba met een stadswandeling. Deze keer zijn we daar van afgeweken en hebben gekozen voor een natuurwandeling in het Junner Koeland.

Koffie en koek werden in het veld genuttigd. Daarna gingen we onder leiding van Henk Ruiter het gebied in. Gelukkig scheen de zon en zijn we ruim anderhalf uur door het gebied gelopen. We ontdekten de gele weidemier en zagen ook nog de Vechtdalanjer bloeien! De kleine specht werd gesignaleerd en natuurlijk nog meer vogels en planten.

Het aantal deelnemers overtrof alle verwachtingen: bijna 40 deelnemers waarvan veel Ccoba-leden, bibliotheekleden maar ook mensen uit Slagharen, Hellendoorn, Den Ham en Dedemsvaart.

Kortom, het was een zeer geslaagde ochtend in dit prachtige en oude cultuurlandschap..