Ccoba genomineerd voor Cultuurprijs Ommen

De Culturele Commissie Bibliotheekactiviteiten (Ccoba) van de Bibliotheek Ommen is dit jaar genomineerd voor de Cultuurprijs Ommen.

Cultuur in de bibliotheek

Al voor het achttiende jaar heeft de Culturele Commissie Bibliotheek Activiteiten (Ccoba) in 2018-2019 een seizoen georganiseerd met maandelijks een lezing over een cultureel onderwerp. Daarmee behartigt Ccoba een van de kerntaken van de Bibliotheek: mensen laten kennismaken met kunst en cultuur.

Ccoba neemt het begrip cultuur serieus en vat het zo breed mogelijk op. De ene maand gaat de lezing over China, of over natuurgebieden, de andere maand geeft een ambulancebroeder een concert met liedjes over zijn uitzonderlijke werk of geeft een kunsthistoricus een kijkje in het werk en de wereld van Rembrandt.

Het programma loopt van september tot en met maart. Bijzonder: er zijn vrijwilligers bij betrokken die al vanaf de start bijdragen aan Ccoba. Met dit alles bindt Ccoba een trouwe groep Vrienden (donateurs) aan zich, terwijl bij elke lezing ook nieuwe bezoekers afkomen op de uiterst diverse onderwerpen.

Breng uw stem uit

In de strijd om de Cultuurprijs Ommen 2019 neemt Ccoba het op tegen het Carbid Team Ommen en het Sallands Bachkoor. Bij het aanwijzen van de winnaar telt het jury-oordeel even zwaar als de publieksstemming. Iedereen kan vanaf nu zijn stem uitbrengen op www.ommen.nl/cultuurprijs. Stemmen kan tot 10 mei.

Stem op Ccoba!