Kikker en Ko

Speciaal bezoek in het Boekstartcafé! Op woensdag 3 april om 10.00 uur komt Ko Scheele, wethouder cultuur en sociale zaken in Ommen, voorlezen aan kinderen tot 4 jaar. Het boek is ook al uitgekozen: het prachtige prentenboek Kikker is Kikker van Max Velthuis.

In Kikker is Kikker raakt de hoofdpersoon Kikker aan het twijfelen over zichzelf. Zijn vriendjes kunnen allemaal bijzondere dingen. Dat wil hij ook! Maar vliegen, lezen of taarten bakken, dat lukt hem niet zomaar. Wat wordt hij daar droevig van! Hoe lukt het Kikker om weer vrolijk te worden?

Het boek wordt voorgelezen in het Boekstartcafé omdat het prentenboek van het jaar is in de landelijke actie ‘Geef een prentenboek cadeau’. De speciale editie van Kikker is Kikker is vanaf 5 april te koop in de boekhandel voor maar 2 euro. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om een kind een prachtig prentenboek cadeau te geven.

In het BoekStartcafé in de Bibliotheek Ommen wordt altijd voorgelezen. Het BoekStartcafé is elke woensdagochtend vanaf 10.00 uur. Tegelijk met het voorlezen zijn er altijd wisselende activiteiten voor de kinderen. Dit keer gaan we knutselen. Maak jij je eigen Kikker, Eend of Haas?

Het begint met lezen

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je kind. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Om kleine kinderen en hun ouders in contact te brengen met voorlezen, organiseert de Bibliotheek het BoekStartcafé. Er is ook de BoekStart-koffer: een gratis koffertje met boekjes voor de allerkleinsten dat je mag ophalen in de Bibliotheek, samen met het pasje voor je baby. Lid zijn van de Bibliotheek is voor kinderen namelijk altijd gratis.