Nieuws uit de Bibliotheek

Nieuw bij de Bibliotheek Ommen: het maandabonnement

Een overzichtelijk bedrag per maand, zonder een langlopende verplichting. Bij die manier van abonnementen nemen voelen we ons in 2019 vaak het prettigst. Vanaf 1 april kan je bij de Bibliotheek Ommen een maandabonnement nemen.

De Bibliotheek wil zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk zijn, voor iedereen. We zijn pas tevreden als het heel gemakkelijk is om lid te worden en om het aanbod van de bibliotheek te gebruiken wanneer je maar wilt.

Tot nu toe betaal je als lid van de bibliotheek je lidmaatschap voor een heel jaar vooruit en ben je een heel jaar lid. De Bibliotheek Ommen biedt vanaf 1 april 2019 ook een maandabonnement. Als lid betaal je dan 4 euro per maand, per automatische incasso. Daarmee maken we het nog veel aantrekkelijker om lid te worden. Ook wordt het gemakkelijk om te stoppen als je er (even) geen tijd of gelegenheid voor hebt. Zonder een hoge uitgave in één keer, en zonder vast te zitten aan een langlopend abonnement.

Wie vanaf 1 april lid wordt van de Bibliotheek Ommen, kan kiezen voor het nieuwe abonnement. Je betaalt vanaf de eerste dag van de eerstvolgende hele maand. De looptijd staat voor twee maanden vast. Daarna wordt het abonnement elke maand verlengd. Als je dat wilt, kan je het abonnement elk moment beëindigen. Het blijft overigens nog steeds mogelijk om een jaarabonnement te nemen. Houders van een jaarabonnement kunnen, als ze dat willen, bij het verstrijken van de jaarlijkse verlengtermijn overstappen op het maandabonnement.

Bij de Bibliotheek Ommen kan je terecht voor een duizelingwekkende collectie boeken, informatie en (digitale) media. Als Openbare Bibliotheek stellen we die collectie gratis open voor iedereen die onze bibliotheekvestiging bezoekt. Als lid kan je materialen lenen en mee naar huis nemen: met tien tegelijk, drie weken lang. Daarvoor betalen volwassenen vier euro per maand of 45 euro per jaar. Tot 18 jaar is het zelfs helemaal gratis om lid te worden van de bibliotheek.