De Voorleesdagen 2019 zijn begonnen

Op woensdag 23 januari zijn in de Bibliotheek Ommen de Nationale Voorleesdagen feestelijk begonnen. Terwijl de kinderen zaten te smikkelen van het Voorleesontbijt, werden ze voorgelezen door Roelien Martens.

Boekstart is een landelijk initiatief van Stichting Lezen om het voorlezen aan kinderen van 0 tot 4 jaar in de spotlight te zetten. En met succes! Boekstart bestaat dit jaar 10 jaar. De Boekstart-voorleesochtenden in de Bibliotheek Ommen worden druk bezocht door kinderen en hun ouders.

Boekstart-koffertje

Er is ook het Boekstart-koffertje, met voorleesboekjes en nuttige informatie. Ieder kind vanaf 3 maanden krijgt dat koffertje, als zijn ouders hem gratis lid maken van de Bibliotheek.

Gouden Wikkel

Vanwege het jubileumjaar is er een extra verrassing. In een van de BoekStartkoffertjes die de afgelopen tijd zijn uitgereikt, is een Gouden Wikkel verstopt. De gelukkige vinder wint een BoekStart verrassingspakketje van de Bibliotheek.

In Ommen is de Gouden Wikkel gevonden door Pip Pikkert. Vandaag kwam ze gezellig met haar vader bij het voorleesontbijt en hebben we het cadeautje aan haar gegeven.

Nog een voorstelling

Op 30 januari is er nog een voorstelling over het boek van de Nationale Voorleesdagen. De voorstelling Hé, waar ben ik? volgt het verhaal van Een huis voor Harry, het prentenboek van Leo Timmers. De voorstelling wordt gespeeld door Renate Moespot. Toegang is gratis, reserveren kan via de website.

In heel veel talen

Een huis voor Harry heeft nu een eigen, gratis app. Het prentenboek wordt voorgelezen in zes talen: Nederlands, Engels, Arabisch, Turks, Spaans en Frans.

Download hier die app voor iOS (Apple) of voor Android-telefoons