Resultaten 1 - 10 van 17

Met elkaar praten, verhalen vertellen en boeken voorlezen. Als ouders kun je je kind geen betere start geven. Opgroeien in een omgeving die rijk is aan taal, zorgt ervoor dat een kind het beter doet op school en later de uitdagingen van de samenleving beter aankan.

Afgelopen woensdag is Frits Gerrits Jans overleden. Frits werkte vanaf 1985 in de Bibliotheek Ommen. Aanvankelijk als bibliothecaris, later als directeur heeft hij de bibliotheek in de gemeente Ommen een plaats in de gemeenschap gegeven.

32 uur per week | Bibliotheek Salland en Bibliotheek Ommen

Wat ga je doen?

Bibliotheken veranderen in educatieve, maatschappelijke organisaties. Met dienstverlening gericht op zelfredzaamheid, participatie en persoonlijke ontwikkeling wordt ingespeeld op belangrijke maatschappelijke veranderingen. De functie heeft tot doel deze dienstverlening verder uit te bouwen.

Naar de vacature

Lekker lezen tijdens je vakantie? Download dan nu de gratis VakantieBieb-app en lees meer dan 50 e-books, de hele zomer lang!

Nooit meer sjouwen

Je leest de e-books eenvoudig op je tablet of smartphone. Dat scheelt dus weer boeken sjouwen. Ga naar Google Play of de App Store, download de app, registreer je en geniet van een uitgebreide verzameling titels. Er is van alles: van non-fictie tot literatuur en van biografie tot thriller.

Lees hier de recensie van Weet ik veel: belevenissen van een pleegmoeder van Mirjam Oldenhave.

Win een iPad mini

Ben je tussen de 6 en 18 jaar oud? Dan maak je ook nog eens kans op een iPad mini. Hoe? Laat ons weten wat jouw favoriete e-book uit de VakantieBieb is en waarom. Meer informatie over de actie en de spelvoorwaarden vind je op www.vakantiebieb.nl.

De VakantieBieb is open tot en met 31 augustus. Veel leesplezier!

Tijdens een tour van maandag 1 april t/m woensdag 17 april konden mensen die een oorlogsverhaal te vertellen hadden, terecht in 15 bibliotheken door heel Overijssel.

Voor bijna alle scholen in de stad Ommen is een bezoek aan de bibliotheek een leuk, regelmatig terugkerend uitje. Vanochtend was de Plusklas op bezoek.

In april 2020 is het 75 jaar geleden dat Overijssel is bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan in Overijssel veel aandacht geschonken zal worden.

Speciaal bezoek in het Boekstartcafé! Op woensdag 3 april om 10.00 uur komt Ko Scheele, wethouder cultuur en sociale zaken in Ommen, voorlezen aan kinderen tot 4 jaar. Het boek is ook al uitgekozen: het prachtige prentenboek Kikker is Kikker van Max Velthuis.