Resultaten 1 - 9 van 9

Zorg jij dat voorlezen een vast onderdeel in het leven van kinderen wordt?  De Bibliotheek Salland is op zoek naar een Consulent Jeugd & Educatie 0-6 jaar, voor 24 uur per week.

Annie (76): ‘Dit had ik tien jaar eerder moeten doen!’ Nu appt, mailt en internet ze zonder probleem. Dat alles dankzij de cursus Klik&Tik die ze volgde in de Bibliotheek Ommen. Op 22 oktober start er weer een cursus.

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2019 (2 t/m 13 oktober 2019) kunnen kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar via de Bibliotheek de online game ‘Codewoord’ spelen. Het spel legt de link tussen het Kinderboekenweekthema ‘Voertuigen’ met als motto ‘Reis mee!’ en de online spel- en belevingswereld van kinderen van vandaag.

Boukje werkt als vrijwilliger voor de VoorleesExpress. Die organisatie zorgt ervoor dat bij gezinnen met een taalachterstand regelmatig iemand langskomt om de kinderen voor te lezen. Want bezig zijn met boeken en verhalen is enorm goed voor de ontwikkeling van taal bij jonge kinderen. Die gaan het daardoor beter doen op school.

Badeend, stoeptegel, komkommer... Zomaar drie woorden, en iedereen kan daar zijn eigen verhaal mee maken, start op dinsdag 10 september een vierdelige workshop creatief schrijven.

Met elkaar praten, verhalen vertellen en boeken voorlezen. Als ouders kun je je kind geen betere start geven. Opgroeien in een omgeving die rijk is aan taal, zorgt ervoor dat een kind het beter doet op school en later de uitdagingen van de samenleving beter aankan.

Afgelopen woensdag is Frits Gerrits Jans overleden. Frits werkte vanaf 1985 in de Bibliotheek Ommen. Aanvankelijk als bibliothecaris, later als directeur heeft hij de bibliotheek in de gemeente Ommen een plaats in de gemeenschap gegeven.