Website voorlezen

Taalpunt Ommen zoekt taalcoaches

Gepubliceerd op: woensdag 27 september 2017

Het Taalpunt Ommen is op zoek naar vrijwillige taalcoaches. Als taalcoach help je mensen die beter willen leren lezen, schrijven, spreken of luisteren. Dit kunnen zowel nieuwkomers zijn als mensen met een Nederlandse achtergrond. 

Een taalcoach spreekt (meestal wekelijks) af met een of meerdere mensen die een taalvraag hebben. Eén op één of in een klein groepje wordt er op een praktische en informele manier geoefend, zodat de taalcoaching leuk en direct bruikbaar is in de praktijk. De deelnemers krijgen meer zelfvertrouwen en durven nieuwe stappen te nemen. Als taalcoach word je begeleid door de Taalpuntcoördinator. Voordat je aan de slag gaat krijg je een training aangeboden. 

Wie belangstelling heeft om als taalcoach aan het werk te gaan kan zich melden bij Trees Ex, Taalpuntcoördinator bij het Taalpunt Ommen. Dat kan via de mail,   of telefonisch 06-124 869 85. Elke dinsdagmiddag van 15.00 – 18.00 houdt het Taalpunt inloopspreekuur in de Bibliotheek Ommen (eerste verdieping). Loop gerust eens langs voor meer informatie!