Van Vrijthof tot Vancouver, jaarprogramma Ccoba 2017-2018

Gepubliceerd op: dinsdag 01 augustus 2017

Het is ze weer gelukt, de denktank van Ccoba, een programma in elkaar zetten met alle variatie: onderwerpen van dichtbij en ver weg, het heden en het verleden, een lach en een traan. Ter lering ende vermaeck, om het zo maar te zeggen. De stadwandeling, de traditionele opening van het seizoen wordt dit jaar wel heel gemakkelijk, geen geregel met openbaar vervoer en dergelijke, het is een thuiswedstrijd waarbij de in Ommen niet onbekende Peter Kramer de gids zal zijn. Het seizoen start in de streek, het eindigt er ook: de van RTV Oost bekende Thea Kroese laat haar licht schijnen over de taal en cultuur om ons heen.

Omdat het oog ook wat wil twee programma’s met oogstrelende beelden: Canada en de Veluwe, elk met een eigen charme. Cultuur met een knipoog komt aan bod in de decembervoorstelling “Kerken, kroegen en bordelen” maar heel anders ook bij ‘Ambulance verhalen met liedjes’ in februari. Twee wereldoorlogen, elk vol trieste verhalen: Siem van Eeten belicht een tweetal gebeurtenissen in Frankrijk gedurende deze zwarte periodes van de vorige eeuw.

Een uitgebreide brochure met toelichting op de lezingen is vanaf heden verkrijgbaar in de Bibliotheek.

Vriend van Ccoba

Wie  verzekerd wil zijn van kaarten voor de diverse lezingen, kan ‘Vriend van Ccoba’  worden.  Als ‘Vriend van Ccoba’ heeft men recht op korting op de entreeprijs en voorrang bij de kaartverkoop. De kosten van de Vriendenpas zijn € 12,50 per persoon,€ 18,75 met partner. De entree voor de avonden is € 7,00, voor Vrienden van Ccoba € 3,00, bibliotheekleden betalen € 5,00. Dat is inclusief koffie en thee. Men kan zich als ‘Vriend’ aanmelden bij de  klantenservice van de bibliotheek of via de mail . De klantenservice is elke werkdag open vanaf 14.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 12.00 uur. Telefoon 0529-452158.

Meer informatie is te vinden op www.ccobavanommen.blogspot.com  en op www.bibliotheekommen.nl