Bibliotheek Ommen scoort hoog op klantvriendelijkheid

Gepubliceerd op: maandag 18 juli 2016

Elk kwartaal wordt er onderzoek gedaan onder een klantenpanel (Biebpanel). Mensen die zich hebben aangemeld vullen vragen in over de Bibliotheek. Elke kwartaal wordt een thema uitgelicht. In het eerste kwartaal van 2016 stond Klanttevredenheid centraal. Hieronder een korte samenvatting.

Biebpanel heeft dit keer 17.301 mensen landelijk om hun mening gevraagd. In  Midden Overijssel (Kampen, Raalte, Ommen, Olst-Wijhe en Hardenberg) zijn 417 vragenlijsten ingevuld.

Top drie hoge waardering:

-      Klantvriendelijkheid en deskundigheid medewerkers

-      Collectie romans en leesboeken

-      Prijs-Kwaliteitsverhouding abonnement

In deze Biebpanel was ook specifiek aandacht voor e-bookportal.  Belangrijkste punten:

-      Zeven op de 10 panelleden hebben device om e-books op te lezen. 25% heeft een e-reader.

-      Bekendheid e-books Bibliotheek redelijk hoog, gebruik laag

-      1/3 van de panelleden lees nooit e-books, 1/3 alleen op vakantie

-      42% heeft weleens een e-book geleend bij de Bibliotheek afgelopen jaar (dit zijn vaker mannen dan vrouwen)

-      Klanten geven aan dat het aanbod actueler en groter mag worden

-      Klanten vragen om extra uitleg over downloaden en inlogprocedure.

Bedankt voor jullie mening! Wij gaan ermee aan de slag om onze dienstverlening verder te verbeteren. Wil jij zelf ook graag je mening geven in ons online klantenpanel? Meld je dan aan via de website.