Gratis WIFI

Gepubliceerd op: vrijdag 19 december 2014
Gratis WIFI

In de Bibliotheek aan de Chevalleraustraat kan gratis gebruik worden gemaakt van het internet. Naast een aantal gratis te gebruiken pc's met internetverbinding, stelt Bibliotheek Ommen ook WIFI ter beschikking.

Dit is een draadloze internetverbinding in de bibliotheekruimte. Met een laptop, telefoon, IPod, IPad of andere mobiele apparatuur dat is ingesteld op WIFI, kan eenvoudig verbinding gemaakt worden met het internet.Deze service is gratis beschikbaar voor alle bezoekers van Bibliotheek Ommen, een lidmaatschap is niet noodzakelijk.

Voorwaarden

De gebruiker van WIFI is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn of haar apparatuur. Het advies aan de klant is een firewall en een antivirus programma te gebruiken. De databanken die Bibliotheek Ommen beschikbaar heeft, kunnen alleen via de pc's van de bibliotheek ingezien worden, zij werken niet op de mobiele apparatuur van de individuele bezoeker. Wel kan met de eigen apparatuur via WIFI de catalogus van de bibliotheek geraadpleegd worden. Ook kan men op de website van de bibliotheek met de eigen bibliotheekinlog, dat is het pasnummer en pincode, materialen reserveren, verlengen of andere bibliotheekzaken regelen.