Resultaten 1 - 3 van 3

Na 68 jaar geen bibliotheek meer in Lemele, maar boeken lenen kan nog altijd

Gepubliceerd op: donderdag 14 december 2017

In 1949 ontving de Plattelandsbibliotheek Overijssel van o.a. de gemeente Ommen een subsidie om in de dorpen om Ommen bibliotheekvoorzieningen te starten. In Lemele werd gestart in de Openbare Lagere School met een wisselcollectie van 50 boeken.

In 1964 werd een eigen semipermanent gebouw in gebruik genomen aan de Kerkweg. Dit gebouw werd in 1981 vervangen door het huidige gebouw. In 2012 is het huidige gebouw verkocht aan toen nog Speelwerk, later overgenomen door Doomijn. De Bibliotheek huurde een deel van het gebouw terug. Door de groei van het aantal kinderen bij Doomijn is per 1 januari 2018 de huur voor de Bibliotheek beëindigd.

Afgelopen week zijn de boeken naar de Ichthusschool en de Bibliotheek Ommen overgebracht. Het bibliotheek-meubilair is naar de Ichthusschool gebracht, waar het gebruikt zal worden om de ruilcollectie, die daar geplaatst wordt, onder te brengen.

Hiermee is voor de jeugd van Lemele de mogelijkheid een boek te lezen gewaarborgd. De volwassenen kunnen met hun bibliotheekabonnement naar Ommen of Lemelerveld. En naar alle andere Overijsselse bibliotheken.

Reserveringen kunnen opgehaald worden in de Bibliotheek Ommen en sinds medio december is er ook de mogelijkheid voor Lemelerveld te kiezen als ophaallocatie.

In 2018 wordt door de Bibliotheek Ommen, in overleg met Plaatselijk Belang Lemele een programma ontwikkeld voor mensen die het lastig vinden via website of app bibliotheekzaken te regelen. Ook worden de mogelijkheden onderzocht om digitale cursussen in Lemele te organiseren. Meer informatie in Bibliotheek Ommen, tel. 0529-452158 of

Verkoop van afgeschreven boeken

Gepubliceerd op: donderdag 23 november 2017

De collectie van de Bibliotheek in Ommen wordt voortdurende vernieuwd. Dat betekent dat verouderde, weinig gelezen of stukgelezen exemplaren het veld moeten ruimen. In de hele maand december is er daarom grote opruiming van deze boeken.

De prijs is deze keer slechts € 0,50 per boek. Sla je slag en haal voor een klein bedrag een berg boeken in huis om de lange winterdagen mee door te komen.

Boek aan huis

Gepubliceerd op: maandag 30 oktober 2017

Boek aan Huis Service

Wanneer u door ziekte, hoge leeftijd of handicap niet in de gelegenheid bent een bezoek te brengen aan de Bibliotheek, biedt onze Boek aan Huis Service uitkomst. Want als u niet naar ons kunt komen, komen wij gewoon naar u! Op deze manier blijft de Bibliotheek voor iedereen toegankelijk.

Boek aan Huis service

Nadat u zich heeft aangemeld nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak bij u thuis. Tijdens het eerste gesprek noteren wij welke genres en schrijvers u graag leest, voor welke onderwerpen u belangstelling heeft en welke materialen u graag zou willen lenen bij de Bibliotheek. Op deze manier wordt er een profiel van u als lezer gemaakt waarmee de medewerker van de Bibliotheek aan het werk kan. Uiteraard wordt dit profiel regelmatig besproken en kan dit op elk moment worden aangepast.

Hoe verder? De medewerker van de Bibliotheek zoekt een aantal boeken naar uw wensen uit en komt hiermee bij u langs en u kunt uw keuze maken. De medewerker neemt de gelezen boeken weer mee terug. U maakt samen een volgende afspraak.

Aan de Boek aan Huis service zijn geen extra kosten verbonden. Het enige wat u nodigt heeft is, is een lidmaatschap van de Bibliotheek.

Bent u nog geen lid van de Bibliotheek? Dat is geen probleem, wij kunnen dit voor u verzorgen.

Wat heeft de Bibliotheek naast gewone boeken nog meer te bieden?

Grootletterboeken:  De naam zegt het al: de gebruikte letters zijn bijna twee keer zo groot als de letters in gewone romans. Deze boeken zijn speciaal voor mensen met een verminderd zicht.

Luisterboeken:  Een luisterboek is een gesproken versie van een boek op een cd. U kunt deze beluisteren met een gewone cd-speler.

Meer informatie:

0529 – 452158 of https://www.bibliotheekommen.nl/snel-contact