Website voorlezen

Nieuws

Resultaten 1 - 4 van 4
 • Nederland Leest over Robotica

  Nederland Leest over Robotica

  Gepubliceerd op: dinsdag 31 oktober 2017

  Van 1 tot en met 30 november is er weer Nederland leest! Dit jaar in het teken van robotica. 
  Een maand lang kun je je met boeken, films en een lezing onderdompelen in dit spannende onderwerp.

  De robot in de maatschappij
  Ze werden al een eeuw geleden voorspeld, maar nu zien we ze toch echt in grote getale in de samenleving. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. Terwijl robots in fabrieken en op bedrijfsterreinen natuurlijk al tientallen jaren bestaan. Tegenwoordig worden zelfs krantenartikelen al door bots geschreven. Waar eindigt dit? In een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te wachten?

  Geef je mening, krijg een boek
  Je krijgt het boek 'I, Robot' van Isaac Asimov deze maand  cadeau (op=op).
  Praat erover in de Bibliotheek of geef iedere week via de poll op de website jouw mening over robotica.  

  Willem Peter de Ridder in de Bibliotheek Dalfsen
  Tijdens Nederland Leest organiseert buurbibliotheek Dalfsen een lezing met Willem Peter de Ridder.
  De Ridder is directeur van Futures Studies. Als futuroloog helpt hij organisaties bij het verkennen van de toekomst, het bedenken van toekomstbestendige strategieën en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen. De lezing gaat over de invloed van robotica op de werkgelegenheid. De toegang is gratis.
  Datum: Donderdag 23 november
  Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
  Locatie: Trefkoele+ Panoramazaal, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen.
  Aanmelden via :  of website www.bibliotheekdalfsen.nl

 • Boek aan huis

  Boek aan huis

  Gepubliceerd op: maandag 30 oktober 2017

  Boek aan Huis Service

  Wanneer u door ziekte, hoge leeftijd of handicap niet in de gelegenheid bent een bezoek te brengen aan de Bibliotheek, biedt onze Boek aan Huis Service uitkomst. Want als u niet naar ons kunt komen, komen wij gewoon naar u! Op deze manier blijft de Bibliotheek voor iedereen toegankelijk.

  Boek aan Huis service

  Nadat u zich heeft aangemeld nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak bij u thuis. Tijdens het eerste gesprek noteren wij welke genres en schrijvers u graag leest, voor welke onderwerpen u belangstelling heeft en welke materialen u graag zou willen lenen bij de Bibliotheek. Op deze manier wordt er een profiel van u als lezer gemaakt waarmee de medewerker van de Bibliotheek aan het werk kan. Uiteraard wordt dit profiel regelmatig besproken en kan dit op elk moment worden aangepast.

  Hoe verder? De medewerker van de Bibliotheek zoekt een aantal boeken naar uw wensen uit en komt hiermee bij u langs en u kunt uw keuze maken. De medewerker neemt de gelezen boeken weer mee terug. U maakt samen een volgende afspraak.

  Aan de Boek aan Huis service zijn geen extra kosten verbonden. Het enige wat u nodigt heeft is, is een lidmaatschap van de Bibliotheek.

  Bent u nog geen lid van de Bibliotheek? Dat is geen probleem, wij kunnen dit voor u verzorgen.

  Wat heeft de Bibliotheek naast gewone boeken nog meer te bieden?

  Grootletterboeken:  De naam zegt het al: de gebruikte letters zijn bijna twee keer zo groot als de letters in gewone romans. Deze boeken zijn speciaal voor mensen met een verminderd zicht.

  Luisterboeken:  Een luisterboek is een gesproken versie van een boek op een cd. U kunt deze beluisteren met een gewone cd-speler.

  Meer informatie:

  0529 – 452158 of https://www.bibliotheekommen.nl/snel-contact

 • Taalpunt Ommen zoekt taalcoaches

  Taalpunt Ommen zoekt taalcoaches

  Gepubliceerd op: woensdag 27 september 2017

  Het Taalpunt Ommen is op zoek naar vrijwillige taalcoaches. Als taalcoach help je mensen die beter willen leren lezen, schrijven, spreken of luisteren. Dit kunnen zowel nieuwkomers zijn als mensen met een Nederlandse achtergrond. 

  Een taalcoach spreekt (meestal wekelijks) af met een of meerdere mensen die een taalvraag hebben. Eén op één of in een klein groepje wordt er op een praktische en informele manier geoefend, zodat de taalcoaching leuk en direct bruikbaar is in de praktijk. De deelnemers krijgen meer zelfvertrouwen en durven nieuwe stappen te nemen. Als taalcoach word je begeleid door de Taalpuntcoördinator. Voordat je aan de slag gaat krijg je een training aangeboden. 

  Wie belangstelling heeft om als taalcoach aan het werk te gaan kan zich melden bij Trees Ex, Taalpuntcoördinator bij het Taalpunt Ommen. Dat kan via de mail,   of telefonisch 06-124 869 85. Elke dinsdagmiddag van 15.00 – 18.00 houdt het Taalpunt inloopspreekuur in de Bibliotheek Ommen (eerste verdieping). Loop gerust eens langs voor meer informatie!

 • Gratis oefenen op Theorie.nl in de bibliotheek

  Gratis oefenen op Theorie.nl in de bibliotheek

  Gepubliceerd op: woensdag 19 juli 2017

  Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Voor veel mensen is het theorie-examen een grotere uitdaging dan het praktijkexamen. Ook hiervoor geldt: oefening baart kunst. Op Theorie.nl kun je onbeperkt oefenen op het theorie-examen voor auto, motor of bromfiets. In de bibliotheek kun je gratis gebruikmaken van Theorie.nl.

  Oefenen voor je theorie-examen

  Oefenen met de proefexamens op Theorie.nl vergroot je kans op slagen. De theorie-examens zijn officieel gecertificeerd en altijd up-to-date conform de CBR-wijze. Na het maken van een proefexamen kun je gemaakte fouten uitgebreid analyseren. Ben je naast oefenen voor je theorie-examen ook bezig met je praktijkexamen? Op Theorie.nl vind je vele video’s en examenroutes waarmee je ook alvast voor het praktijkexamen kunt oefenen. 

  Het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl is beschikbaar voor iedereen die de Bibliotheek bezoekt, leden en niet-leden. Je kan oefenen op een computer in de Bibliotheek of op je eigen mobiel, tablet of laptop mits deze is aangesloten op het WIFI netwerk van de bibliotheek.

  Een groot aantal mensen (meer dan de helft in 2016) zakt de eerste keer voor het CBR theorie-examen. Met het gratis aanbieden van het oefenprogramma theorie-rijbewijs wil de Bibliotheek een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. De Bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving kan deelnemen.

  De samenwerking met Theorie.nl is in eerste instantie voor 2017. Eind dit jaar wordt besloten of we deze dienstverlening voortzetten.

  Succes met je examen!