BiebPanel rapportages

Biebpanel onderzoek: Hoe betrokken bent u bij de Bibliotheek?

BiebPanelleden zijn enthousiast over de Bibliotheek, zo blijkt uit het gemiddelde ‘enthousiasme’ rapportcijfer van 7,9. De belangrijkste redenen waarom panelleden enthousiast zijn over de Bibliotheek, zijn het ruime aanbod, de hulpvaardige medewerkers, de mogelijkheden om te reserveren en de prettige en gezellige sfeer in de Bibliotheek.

De belangrijkste verbeterpunten zijn de indeling van de boeken, de actualiteit en wisselingen van het aanbod en de omvang van het aanbod. Ook noemen sommige panelleden het reserveren als een verbeterpunt: zij moeten vaak lang wachten of boeken komen niet aan.

Hulp bij activiteiten of projecten
Iets meer dan één op de tien BiebPanelleden heeft interesse om in de toekomst te ondersteunen in de vorm van hulp bij activiteiten of projecten. Daarnaast geven vier op de tien leden aan dit misschien te willen doen. De meest genoemde gebieden waarop BiebPanelleden zich dan willen inzetten, zijn leesbevordering bij kinderen en het tegengaan van laaggeletterdheid. Maar ook activiteiten voor ouderen, lezen bij volwassenen en activiteiten voor kinderen zijn interessante onderwerpen voor panelleden om zich voor in te zetten voor de Bibliotheek.

Wij hebben regelmatig vrijwilligers nodig. Houd onze website in de gaten voor nieuwe vacatures!

Biebpanel
Elke kwartaal wordt er onderzoek gedaan onder een klantenpanel (Biebpanel). Mensen die zich hebben aangemeld vullen vragen in over de Bibliotheek. Biebpanel heeft dit keer 15.994 mensen landelijk om hun mening gevraagd. In Midden Overijssel (Kampen, Raalte, Ommen, Olst-Wijhe en Hardenberg) zijn 320 vragenlijsten ingevuld. Wil jij zelf ook graag je mening geven in ons online klantenpanel? Meld je dan aan via de website.