BiebPanel rapportages

Biebpanel onderzoek Klanttevredenheid

In het eerste kwartaal van 2016 stond Klanttevredenheid centraal. Conclusies:  Bibliotheekleden bevelen de eigen Bibliotheek in hoge mate aan. Vooral over de medewerkers (klantvriendelijkheid en deskundigheid) en de prijs-/kwaliteitverhouding zijn ze zeer te spreken. Aandachtspunten zijn de horeca, de collectie CD’s/DVD’s en de ontspannende activiteiten. Belangrijkste verbeterpunten van de e-portal zijn de actualiteit en omvang van het aanbod en de overzichtelijkheid/het gebruiksgemak.

Top drie hoge waardering de Bibliotheek Salland:
- Klantvriendelijkheid en deskundigheid medewerkers
- Collectie romans en leesboeken
- Prijs-Kwaliteitsverhouding abonnement

In deze Biebpanel was ook specifiek aandacht voor onze e-booksportal. Belangrijkste punten:

- Zeven op de 10 panelleden hebben device om e-books op te lezen. 25% heeft een e-reader.
- Bekendheid e-books Bibliotheek redelijk hoog, gebruik aan de lage kant (wel een flinke stijging in afgelopen jaar)
- 1/3 van de panelleden lees nooit e-books, 1/3 alleen op vakantie
- 42% heeft weleens een e-book geleend bij de Bibliotheek afgelopen jaar (dit zijn vaker mannen dan vrouwen)
- Het aanbod mag actueler en groter worden
- Er is behoefte aan extra uitleg over downloaden en inlogprocedure

Biebpanel

Elke kwartaal wordt er onderzoek gedaan onder een klantenpanel (Biebpanel). Mensen die zich hebben aangemeld vullen vragen in over de Bibliotheek. Biebpanel heeft dit keer 17.301 mensen landelijk om hun mening gevraagd. In Midden Overijssel (Kampen, Raalte, Ommen, Olst-Wijhe en Hardenberg) zijn 417 vragenlijsten ingevuld. Wil jij zelf ook graag je mening geven in ons online klantenpanel? Meld je dan aan via de website.

Probiblio Infographic 2016 01 Totaal