Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Natuurwandeling met Ccoba

Geleide rondwandeling door het Junner Koeland
Foto van het Junner Koeland

Het Junner Koeland is een prachtig natuurgebied en cultuurlandschap in de gemeente Ommen. De natuurrijkdom omvat de rivier de Vecht, oude meanders, grafheuvels, schrale graslanden en rivierduintjes; flora en fauna zoals ree, haas, vos en das, zeventig soorten broedvogels, de Zwolse anjer (steenanjer), grasklokje, tijm, echt walstro, Jakobskruiskruid en vele andere soorten. Kenmerkend voor het gebied zijn de zichtbare nesten van de gele weidemier. Er komen talloze insecten voor, zoals vlinders, libellen en juffers.

Natuurgids Henk Ruiter laat u uitgebreid kennismaken met het gebied in een deskundig geleide rondwandeling. De wandeling duurt anderhalf uur en is geschikt voor wandelaars die goed ter been zijn. Nadere informatie is te krijgen bij de Bibliotheek Ommen, via de klantenservice of de website.