Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Creatief schrijven

Gratis workshop
foto van Job Creyghton

(Beter) leren schrijven? Doe mee aan de gratis workshop van Job Creyghton in de Kunst Cultuurweek.

Een briljant idee, stijl en structuur, en ijzersterke dialogen om het helemaal af te maken: creatief schrijven is een kunst en een vak ineen. Op dinsdag 28 mei is er een gratis workshop Creatief Schrijven door schrijversvakschooldocent Job Creyghton. Meld je aan via het formulier onder aan de pagina!

Heb je altijd al willen leren:

  • Hoe je pakkende dialogen schrijft?
  • Hoe je in een kort verhaal toch de karakters van je personages kunt laten zien?
  • Hoe je kunt spelen met stijl en inhoud van je verhaal?

Doe dan in de Week van de Amateurkunst mee aan de gratis workshop Creatief Schrijven, gegeven door schrijversvakschooldocent Job Creyghton. 

Job Creyghton was jarenlang docent aan de schrijversvakschool, de Universiteit Leiden en de School voor de Journalistiek. Hij is de auteur van hét handboek voor creatief schrijven, Effectief en Creatief Schrijven. In zijn speciaal voor de WAK ontwikkelde workshop Creatief Schrijven voor amateurschrijvers besteedt hij speciale aandacht aan taal en taalvariatie.

Over de workshop Creatief schrijven

In deze drie uur durende workshop behandelt Job de basis voor het schrijven van een kort verhaal (inhoud, stijl, structuur) en besteedt hij speciale aandacht aan pakkende dialogen. Hoe iemand praat zegt immers iets over iemands identiteit, maar kan ook voor misverstanden zorgen. Juist in dialogen komt de ‘klankkleur’ van een personage, zijn of haar eigen manier van praten, pakkend naar voren.

  • Duur: 3 uur
  • 10-15 deelnemers
  • Niveau: amateurschrijvers (iedereen die beter en creatiever wil leren schrijven)

Schrijfwedstrijd ‘Misversta(a)nd’

De provincie Overijssel biedt deze workshop aan in het kader van de schrijfwedstrijd ‘Misversta(a)nd’. Deelnemers aan de workshop worden dan ook nadrukkelijk uitgenodigd het verhaal waaraan ze in de workshop gewerkt hebben in te zenden naar deze schrijfwedstrijd. Meer informatie hierover is te vinden op www.misverstaand.nl/schrijfwedstrijd

Reserveren
Ik ga akkoord met de privacyverklaring