Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Boekstartcafé - Hé, waar ben ik?

Theatervoorstelling : Voorleesdagen
Boekstartcafé - Hé, waar ben ik?

Op 30 januari is er een voorstelling over poes Harry en vlinder Vera uit het boek Een huis voor Harry. De voorstelling wordt gespeeld door Renate Moespot. Inloop vanaf 09.45, aanvang 10.00 uur.

Het BoekStartcafé is voor kinderen tot 4 jaar en hun ouders. Er wordt altijd voorgelezen, en er zijn telkens andere activiteiten.

Theatervoorstelling Hé, waar ben ik?

Harry de kater gaat buitenspelen. Vriendinnetje Vera de vlinder wijst de weg. Maar hij raakt haar kwijt. En voor hij het weet is hij verdwaald! Zo ziet Harry allemaal nieuwe dingen en hij ontmoet nieuwe vrienden.

De voorstelling Hé, waar ben ik? is gemaakt door theatermaker Renate Moespot maakte een voorstelling van Een huis voor Harry, het Prentenboek van het Jaar 2019. De voorstelling wordt gespeeld tijdens het Boekstartcafé van woensdag 30 januari in de Bibliotheek Ommen. Het begint om 10.00 uur, publiek is welkom vanaf 9.45 uur. In verband met de hoeveelheid plaatsen is het prettig dat je reserveert.

Welkomstcadeautje

In de Bibliotheek kunnen peuters en hun ouders de mooiste prentenboeken vinden, boeken met liedjes en spelletjes, en boeken over knutselen of andere leuke dingen om te doen. Lid zijn van de Bibliotheek Ommen is altijd gratis voor kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar. Kinderen tussen de 2 en 6 jaar die tijdens de Voorleesdagen lid worden, krijgen als welkomstcadeautje een knuffeltje van Harry de kater.

Nationale Voorleesdagen

Van 23 januari tot en met 2 februari 2019 zijn de Nationale Voorleesdagen: dé gelegenheid om te ontdekken wat de Bibliotheek allemaal te bieden heeft voor baby’s, peuters en kleuters. De Bibliotheek Ommen organiseert een aantal feestelijke activiteiten rondom het Prentenboek van het Jaar 2019: Een huis voor Harry van Leo Timmers.

Het begint met lezen

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je kind. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen!

BoekStart is voor kinderen tot 4 jaar. Al een paar maanden na de geboorte van je zoon of dochter mag je in de Bibliotheek gratis een koffertje met boekjes halen en wordt je baby lid van de Bibliotheek. Kom langs in de bibliotheek, bel, mail of kijk op de site voor meer informatie!

BoekStart is een landelijk programma. Het Boekstartcafé is een initiatief van Bibliotheek Ommen in samenwerking met het consultatiebureau. Het BoekStartcafé is in de Bibliotheek, Chevalleraustraat 6, op woensdagochtenden. Alle data vind je op de site en op de flyer.

Meedoen

Meedoen is gratis, wel is het fijn als je even reserveert. Zo kunnen we zorgen voor genoeg stoelen, koffie en ranja. De invulvelden met een sterretje zijn verplicht.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring