×

Waarschuwing

Er is momenteel een storing waardoor het zoeken in en het reserveren/verlengen van collectie tijdelijk niet mogelijk is. Excuses voor het ongemak.

Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Transgenders

Willemijn Ahlers over mogen, durven en kunnen zijn wie je bent
Transgenders

Verhaal van ervaringsdeskundige Willemijn Ahlers over transgender zijn, en leven als degene die je bent.

Een verhaal over mogen, durven en kunnen zijn wie je bent wordt deze avond verteld door Willemijn Ahlers. Zij is een vrouw die als man heeft geleefd. Een intensieve cursus Persoonlijk leiderschap dwong haar echt naar zichzelf te kijken. Vooral de vraag ‘Wat houd je voor jezelf en voor anderen verborgen?’ kwam bij haar binnen. En dat leidde tot het besluit te zijn wie ze altijd al was: gewoon vrouw.

Een transitieproces van enkele jaren volgde. Wat was de oorzaak, welke gevolgen had het? Welke keuzes had en maakte ze? Wat betekende dat voor haar relaties, haar werk en haar directe omgeving? Wat doet dat met anderen? En wat heeft het haar gebracht?

Het geeft een beeld over transgenders, een onderwerp waarover veel wordt gesproken, maar waarover ook veel onbekend is. We stellen het zeer op prijs dat we Willemijn Ahlers als gast van Ccoba mogen verwelkomen.

Praktisch