Nieuwe schoolbieb in Lemele

Na een bibliotheekloze periode van bijna een jaar is er nu in Lemele een nieuwe schoolbieb.

Dinsdag 16 oktober was het zover: op cbs Ichthus in Lemele werd de nieuwe schoolbibliotheek officieel geopend. De bibliotheek in Lemele is per 1 januari van dit jaar gesloten. Nu kunnen kinderen in Lemele weer in hun eigen dorp aan bibliotheekboeken komen.

Ruilcollectie

De schoolbieb geeft leerlingen toegang tot de ruilcollectie. Scholen die aan de ruilcollectie meedoen, krijgen elk halfjaar een compleet ververste boekenvoorraad. De ruilcollectie rouleert langs zes scholen in de gemeente Ommen. Bovendien wordt de ruilcollectie jaarlijks aangevuld met nieuwe boeken door de Bibliotheek Ommen.

Bieb op zolder

Op de zolder van cbs Ichthus is een prachtige bibliotheekruimte ingericht. Ouders van de schoolkinderen helpen bij het registreren van de uitleningen, zodat kinderen de boeken ook echt mee naar huis kunnen nemen.