Mijn Bibliotheek

Laden...

Voorlezers gezocht

Boekstartcafé

Ongeveer 1 keer per maand is er in de bibliotheek een boekstartcafé. Kinderen van 0 tot 4 jaar raken bekend met de bibliotheek en boeken.

Activiteiten als zwemmen, peutergym, dansen en knutselen worden afgewisseld met voorlezen. Vind je het leuk om regelmatig ingezet te worden als voorlezer, meld je dan aan bij de bibliotheek.

Mamacafé

Ook 1 keer per maand is er een mamacafé. Dit wordt georganiseerd door de GGD, en vindt plaats in de bibliotheek. Terwijl de ouders van jonge kinderen met elkaar bijpraten of een workshop krijgen, verkennen vrijwilligers van de bibliotheek samen met de kinderen boeken en lezen ze voor aan kleine groepjes kinderen.

VoorleesExpress

Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer bij het gezin thuis. De voorlezer brengt het gezin boeken, taal, en vooral veel plezier in voorlezen. De voorlezer wordt begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers getraind in het (interactief) voorlezen en het uitzoeken van goede materialen. Voor meer informatie: www.voorleesexpress.nl.