Mijn Bibliotheek  

Laden...

Actueel

Provinciale voorleesfinale

Wat een feest! Op woensdag 11 april was de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Tien kinderen lazen een zelfgekozen passage uit een boek voor en streden om een plek in de landelijke finale.

Alle voorlezers deden het geweldig: mooie stemmen, veel rust in het vertellen en veel spanning in de verhalen. Het was opvallend dat de meeste kinderen kozen voor de spannende, intense momenten uit de boeken die ze hadden gekozen. De laatste voorlezer las met veel gevoel voor humor een stuk uit het boek Juffrouw Pots.
Tussen de bedrijven door speelde Theatergroep Lef scènes uit de boeken na.

Vanuit Ommen deden mee: Tess Lennips, van De Hoekstee uit Beerzerveld, en Albert Hazeleger, van Het Koloriet uit Ommen. Tess Lennips las als eerste voor, uit Knotsspannend van Tosca Menten. Albert Hazeleger las voor uit Superhelden van Marcel van Driel.

Sarah van Pruissen uit Zwolle won de provinciale ronde, met haar fragment uit Superhelden op sokken van R. R. Russell.

Dit jaar is het de 25ste keer dat de Nationale Voorleeswedstrijd wordt georganiseerd. De eerste ronde wordt gehouden op basisscholen, en de winnaars van volgende rondes stromen door naar gemeentelijke en regionale finales. Na de provinciale rondes volgt de landelijke finale. Op 23 mei in Amstelveen wordt duidelijk wie de voorleeskampioen van 2018 wordt.