Mijn Bibliotheek  

Laden...
Resultaten 1 - 10 van 12

Gepubliceerd op: donderdag 12 juli 2018

Alles ligt stil in de zomervakantie, ook taallessen. Voor anderstaligen is er daarom nu TaalTijd.

Gepubliceerd op: vrijdag 29 juni 2018

Boekstartcafé

Ongeveer 1 keer per maand is er in de bibliotheek een boekstartcafé. Kinderen van 0 tot 4 jaar raken bekend met de bibliotheek en boeken.

Gepubliceerd op: donderdag 31 mei 2018

De komende zomer kun je in de Bibliotheek meedoen aan een speciale Zomerleesclub. In een Zomerleesclub lees je drie romans en je bespreekt ze aan de hand van leeswijzers met gespreksvragen.

Gepubliceerd op: vrijdag 25 mei 2018

De maandelijkse nieuwsbrief van de Bibliotheek Ommen staat vol tips voor activiteiten, cursussen en nieuwe aanwinsten. Ontvang jij hem al?

Iedere maand sturen wij een nieuwsbrief met tips voor interessante activiteiten, cursussen en nieuwe aanwinsten in onze collectie. Dat mogen wij alleen doen met de toestemming van de ontvanger. Wil jij ook die maandelijkse inspiratie? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

In- en uitschrijven

Leden van de Bibliotheek kunnen zich (na inloggen) op de website van de Bibliotheek Ommen (*) in- en uitschrijven voor de nieuwsbrief. Wie geen bibliotheeklid is en de nieuwsbrief wil ontvangen, kan op de site zijn naam en e-mailadres doorgeven. (**)

Geen nieuwsbrieven meer ontvangen? Onder aan iedere nieuwsbrief staat een link waarmee je jezelf kunt afmelden.

Achtergrond

Op 25 mei is de nieuwe Europese privacywet van kracht geworden. Vanaf nu worden veel strengere eisen gesteld aan de manier waarop bedrijven en organisaties met persoonsgegevens van klanten, leden en anderen omgaan.

In het algemeen is je privacy daardoor voortaan een stuk beter gewaarborgd. Zo mag een instelling of bedrijf niet meer zomaar e-mails sturen aan mensen in hun adressenbestand of gegevens doorgeven aan derden. Voor e-mailnieuwsbrieven geldt dat die vanaf nu alleen nog maar worden gestuurd mogen worden aan mensen die daar duidelijk hun toestemming voor hebben gegeven.

Hier kun je meer lezen over de nieuwe privacywet, de AVG.

 (*) In een e-mail van afgelopen week stond op één plek per ongeluk de site van Bibliotheek Salland vermeld; dat klopt natuurlijk niet.

(**) De rest van de gevraagde gegevens is niet verplicht.

Gepubliceerd op: vrijdag 04 mei 2018

De cadeaubon van de Bibliotheek Ommen is het perfecte cadeautje voor moederdag, vaderdag of elke andere zonnige gelegenheid om iemand blij te maken met iets moois. En de mooiste cadeaus bestaan niet uit spullen, maar bieden belevenissen. Met een cadeaukaart van € 15,– (3 maanden) of € 43,50,– (1 jaar) en een zetje over de drempel van de bieb geef je iemand een kickstart voor een leven lang leesplezier.

Haal de cadeaubon aan de balie bij de bibliotheek Ommen.

 

 

Gepubliceerd op: vrijdag 27 april 2018

Oefenen op internet? Een mail versturen, foto’s opslaan op de computer of zoeken naar een leuke vakantiebestemming. Heel veel kan met de computer en op internet. Wilt u hiermee oefenen in een veilige omgeving? De Bibliotheek is gestart met een cursus voor beginners op dinsdag 24 april in Ommen.

Het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Informatie van de overheid, belastingaangifte doen, tweedehands koopjes, een reis boeken, bankzaken regelen, dat kan tegenwoordig allemaal via internet. Heeft u ook een computer en wilt u uw digitale vaardigheid verbeteren? Wilt u graag meer op uw computer doen, maar weet u niet goed hoe het werkt? Tijdens onze cursus Klik&Tik leert u onder deskundige begeleiding in 10 lessen de geheimen en mogelijkheden van het internet ontdekken. De cursus is interactief en speciaal voor beginners. Er wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal 10 deelnemers, die worden begeleid door enkele docenten.

Meer informatie
Deelname aan de cursus Klik & Tik bedraagt €15,- inclusief het bijbehorende oefenboek. De cursus is iedere dinsdag van 9.30 tot 11.00 uurDe cursus wordt gegeven in het in de Bibliotheek Ommen.

Interesse? U kunt zich aanmelden in de Bibliotheek, via 0529 45 21 58 of via de mail:

Gepubliceerd op: donderdag 12 april 2018

Wat een feest! Op woensdag 11 april was de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Tien kinderen lazen een zelfgekozen passage uit een boek voor en streden om een plek in de landelijke finale.

Alle voorlezers deden het geweldig: mooie stemmen, veel rust in het vertellen en veel spanning in de verhalen. Het was opvallend dat de meeste kinderen kozen voor de spannende, intense momenten uit de boeken die ze hadden gekozen. De laatste voorlezer las met veel gevoel voor humor een stuk uit het boek Juffrouw Pots.
Tussen de bedrijven door speelde Theatergroep Lef scènes uit de boeken na.

Vanuit Ommen deden mee: Tess Lennips, van De Hoekstee uit Beerzerveld, en Albert Hazeleger, van Het Koloriet uit Ommen. Tess Lennips las als eerste voor, uit Knotsspannend van Tosca Menten. Albert Hazeleger las voor uit Superhelden van Marcel van Driel.

Sarah van Pruissen uit Zwolle won de provinciale ronde, met haar fragment uit Superhelden op sokken van R. R. Russell.

Dit jaar is het de 25ste keer dat de Nationale Voorleeswedstrijd wordt georganiseerd. De eerste ronde wordt gehouden op basisscholen, en de winnaars van volgende rondes stromen door naar gemeentelijke en regionale finales. Na de provinciale rondes volgt de landelijke finale. Op 23 mei in Amstelveen wordt duidelijk wie de voorleeskampioen van 2018 wordt.

Gepubliceerd op: maandag 05 februari 2018

Afgelopen week werd met een feestelijke bijeenkomst in de Bibliotheek Ommen de uitreiking van certificaten gevierd aan vijf taalcoaches uit Ommen en Dalfsen door wethouder Ko Scheele.

Zoals hij het treffend verwoordde mag de gemeente blij zijn met mensen die met zoveel van hun vrije tijd hebben ingezet. “Niet alleen zijn jullie geslaagd voor het certificaat taalcoach, maar zeker ook voor de wijze waarop jullie je medemensen helpen. Taal is het begin en wellicht ook het einde van bijna alles”

De taalcoaches zijn inmiddels begonnen en geven les aan mensen uit o.a. Pakistan, Eritrea en Syrië. De gecertificeerde taalcoaches zijn Renate le Duc (Dalfsen), Betsy Kalma, Loes van Nieuwkoop, Wil de Voogd en Jody Welleweerd, allen uit Ommen.