Mijn Bibliotheek

Laden...
Resultaten 1 - 7 van 7

Gepubliceerd op: maandag 10 september 2018

Na dertig jaar bij de Bibliotheek Ommen gaat Hannie de Lange met pensioen en neemt ze afscheid van de Bibliotheek. Ze blijft een paar ochtenden als vrijwilliger werken.

Gepubliceerd op: donderdag 06 september 2018

Het nieuwe seizoen van BoekStart is begonnen met een lekker actieve speel- en leesochtend, samen met gymclub Energy Ommen

Gepubliceerd op: vrijdag 29 juni 2018

Boekstartcafé

Ongeveer 1 keer per maand is er in de bibliotheek een boekstartcafé. Kinderen van 0 tot 4 jaar raken bekend met de bibliotheek en boeken.

Gepubliceerd op: vrijdag 25 mei 2018

De maandelijkse nieuwsbrief van de Bibliotheek Ommen staat vol tips voor activiteiten, cursussen en nieuwe aanwinsten. Ontvang jij hem al?

Iedere maand sturen wij een nieuwsbrief met tips voor interessante activiteiten, cursussen en nieuwe aanwinsten in onze collectie. Dat mogen wij alleen doen met de toestemming van de ontvanger. Wil jij ook die maandelijkse inspiratie? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

In- en uitschrijven

Leden van de Bibliotheek kunnen zich (na inloggen) op de website van de Bibliotheek Ommen (*) in- en uitschrijven voor de nieuwsbrief. Wie geen bibliotheeklid is en de nieuwsbrief wil ontvangen, kan op de site zijn naam en e-mailadres doorgeven. (**)

Geen nieuwsbrieven meer ontvangen? Onder aan iedere nieuwsbrief staat een link waarmee je jezelf kunt afmelden.

Achtergrond

Op 25 mei is de nieuwe Europese privacywet van kracht geworden. Vanaf nu worden veel strengere eisen gesteld aan de manier waarop bedrijven en organisaties met persoonsgegevens van klanten, leden en anderen omgaan.

In het algemeen is je privacy daardoor voortaan een stuk beter gewaarborgd. Zo mag een instelling of bedrijf niet meer zomaar e-mails sturen aan mensen in hun adressenbestand of gegevens doorgeven aan derden. Voor e-mailnieuwsbrieven geldt dat die vanaf nu alleen nog maar worden gestuurd mogen worden aan mensen die daar duidelijk hun toestemming voor hebben gegeven.

Hier kun je meer lezen over de nieuwe privacywet, de AVG.

(*) In een e-mail van afgelopen week stond op één plek per ongeluk de site van Bibliotheek Salland vermeld; dat klopt natuurlijk niet.

(**) De rest van de gevraagde gegevens is niet verplicht.

Gepubliceerd op: vrijdag 04 mei 2018

De cadeaubon van de Bibliotheek Ommen is het perfecte cadeautje voor moederdag, vaderdag of elke andere zonnige gelegenheid om iemand blij te maken met iets moois. En de mooiste cadeaus bestaan niet uit spullen, maar bieden belevenissen. Met een cadeaukaart van € 15,– (3 maanden) of € 43,50,– (1 jaar) en een zetje over de drempel van de bieb geef je iemand een kickstart voor een leven lang leesplezier.

Haal de cadeaubon aan de balie bij de bibliotheek Ommen.

Gepubliceerd op: maandag 30 oktober 2017

Boek aan Huis Service

Wanneer u door ziekte, hoge leeftijd of handicap niet in de gelegenheid bent een bezoek te brengen aan de Bibliotheek, biedt onze Boek aan Huis Service uitkomst. Want als u niet naar ons kunt komen, komen wij gewoon naar u! Op deze manier blijft de Bibliotheek voor iedereen toegankelijk.

Boek aan Huis service

Nadat u zich heeft aangemeld nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak bij u thuis. Tijdens het eerste gesprek noteren wij welke genres en schrijvers u graag leest, voor welke onderwerpen u belangstelling heeft en welke materialen u graag zou willen lenen bij de Bibliotheek. Op deze manier wordt er een profiel van u als lezer gemaakt waarmee de medewerker van de Bibliotheek aan het werk kan. Uiteraard wordt dit profiel regelmatig besproken en kan dit op elk moment worden aangepast.

Hoe verder? De medewerker van de Bibliotheek zoekt een aantal boeken naar uw wensen uit en komt hiermee bij u langs en u kunt uw keuze maken. De medewerker neemt de gelezen boeken weer mee terug. U maakt samen een volgende afspraak.

Aan de Boek aan Huis service zijn geen extra kosten verbonden. Het enige wat u nodigt heeft is, is een lidmaatschap van de Bibliotheek.

Bent u nog geen lid van de Bibliotheek? Dat is geen probleem, wij kunnen dit voor u verzorgen.

Wat heeft de Bibliotheek naast gewone boeken nog meer te bieden?

Grootletterboeken:  De naam zegt het al: de gebruikte letters zijn bijna twee keer zo groot als de letters in gewone romans. Deze boeken zijn speciaal voor mensen met een verminderd zicht.

Luisterboeken:  Een luisterboek is een gesproken versie van een boek op een cd. U kunt deze beluisteren met een gewone cd-speler.

Meer informatie:

0529 – 452158 of https://www.bibliotheekommen.nl/snel-contact