Boekstartcafé

Muziek op schoot
Vrolijk kind met muziekinstrument

Heb jij ook een dreumes of een peuter die staat te swingen aan de tafel? Kom naar de muzikale voorleesochtend met Michelle Wassing.

Het BoekStartcafé is voor kinderen tot 4 jaar en hun ouders. Er wordt altijd voorgelezen, en er zijn telkens andere activiteiten.

Muziek!

Deze keer ben je in het BoekStartcafé te gast bij muziekdocent Michelle Wassing.

‘Heb jij ook een dreumes of een peuter die staat te swingen aan de tafel? Die niet stil kan zitten bij het horen van muziek? Je kindje krijgt een gevoel van veiligheid en geborgenheid door samen plezier te maken met muziek. Denk maar aan dat je kindje vaak vrolijk wordt van muziek, maar ook rustig van een lief slaapliedje dat je veel herhaalt.

Muziek in het algemeen en zingen in het bijzonder hebben een grote invloed op de totale ontwikkeling van je kind:

- Het stimuleert de spraak- en taalontwikkeling

- Het is de ideale basis voor de muzikale ontwikkeling

- De motoriek wordt er mee geoefend, denk aan: klappen, dansen, mee bewegen op muziek

- Het is een goede training voor het geheugen en de concentratie: het onthouden van woordjes en melodieën

Met muziek gebeurt dit allemaal spelenderwijs. Daarnaast is het een vrolijke kennismaking met andere dreumesen. Daardoor wordt ook de sociale ontwikkeling gestimuleerd: via de muziek leer je op je beurt wachten en samen te spelen.’

(bron: www.fluiterij.nl)

BoekStart: Het begint met lezen

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je kind. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen!

BoekStart is voor kinderen tot 4 jaar. Al een paar maanden na de geboorte van je zoon of dochter mag je in de Bibliotheek gratis een koffertje met boekjes halen en wordt je baby lid van de Bibliotheek. Kom langs in de bibliotheek, bel, mail of kijk op de site voor meer informatie!

BoekStart is een landelijk programma. Het Boekstartcafé is een initiatief van Bibliotheek Ommen in samenwerking met het consultatiebureau. Het BoekStartcafé is in de Bibliotheek, Chevalleraustraat 6, op woensdagochtenden. Alle data vind je op de site en op de flyer.

Meedoen

Meedoen is gratis, wel is het fijn als je even reserveert. Zo kunnen we zorgen voor genoeg stoelen, koffie en ranja. De invulvelden met een sterretje zijn verplicht.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring