Ccoba presenteert: Twee trieste oorlogsverhalen uit Frankrijk - Siem van Eeten

dinsdag 14 november (20.00 uur tot 22.00 uur)
Bovenverdieping Bibliotheek Ommen
Ccoba presenteert: Twee trieste oorlogsverhalen uit Frankrijk - Siem van Eeten

Frankrijkkenner en geschiedenisvorser Siem van Eeten brengt vanavond twee oorlogsverhalen waarin zijn veelzijdige kennis van de Franse geschiedenis tot uitdrukking komt.

Het eerste verhaal speelt in WOI, in 1916 besluit het Franse leger om de Duitsers definitief te verdrijven. Het eerste verhaal speelt in WOI, in 1916 besluit het Franse leger om de Duitsers definitief te verdrijven.

Het offensief bij Chemin des Dames moet de Duitsers de nekslag toebrengen. Maar het loopt anders, het Franse leger komt op de rand van muiterij. Alleen generaal Pétain kan nog redding brengen. Het tweede verhaal speelt aan het eind van WOII, dan vindt in de plaats Oradour-sur-Glane een ware slachting plaats, heel de bevolking wordt uitgemoord, de stad wordt totaal uitgebrand achtergelaten. Als eindelijk de daders berecht worden, blijkt de geschiedenis een onverwachte kant te hebben die Frankrijk tot op het bot verdeelt.

14 november - De avond begint om 20.00 uur, locatie de Bibliotheek Ommen. De entree bedraagt € 7,00, Vrienden van Ccoba betalen € 3,00, bibliotheekleden € 5,00. Dat is inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten zijn tijdens de openingsuren verkrijgbaar bij de klantenservice van de bibliotheek of kunnen worden gereserveerd via de website www.bibliotheekommen.nl . Ook op de avond zelf is er kaartverkoop. De openingstijden van de klantenservice zijn: maandag, woensdag en vrijdag 14.00 – 20.00 uur, dinsdag en donderdag 14.00 – 18.00 uur en zaterdag 10.00 – 12.00 uur.