Website voorlezen

Boekstart presenteert: Muziek op schoot

woensdag 15 november (10.00 uur tot 11.00 uur)
Bibliotheek Ommen
Boekstart presenteert: Muziek op schoot

woensdag 15 november - 10.00 uur 

Muziekdocente Michelle Wassink komt woensdag 15 november naar het Boekstartcafé in de Bibliotheek Ommen voor een sessie ‘Muziek op schoot’. 

Samen met ouders en kinderen gaat ze muziek maken, liedjes zingen en bewegen op muziek.  Noten kunnen lezen of zelf een instrument bespelen is niet nodig, iedereen kan meedoen. De ochtend begint om 10.00 uur en de toegang is gratis.

Heel jonge kinderen kunnen al genieten van muziek en muzikale spelletjes. Al snel herkennen ze liedjes en kunnen ze de bewegingen meedoen. Dagelijkse routineklusjes als verschonen, eten en aankleden worden zoveel leuker als er bij gezongen wordt. Bovendien versterkt het de emotionele band met de ouders.

Taalontwikkeling

Zingen en muziek zijn ook erg belangrijk voor de taalontwikkeling. Al zingend worden nieuwe en onbekende woorden geleerd en door het rijm en ritme is een liedje gemakkelijk te onthouden. Zingen is dan ook vaak de eerste vorm van ‘voorlezen’ met zeer jonge baby’s. Veel zingen, praten en voorlezen levert een vierjarige een woordenschat van 3500 woorden op, een kind dat nooit voorgelezen wordt komt  niet verder dan 1500 woorden. Een enorme achterstand die op de basisschool nauwelijks of niet ingehaald kan worden. 

Boekstartcafé Ommen

Boekstartcafé Ommen is een initiatief van Bibliotheek Ommen en Consultatiebureau Jeugdgezondheidszorg GGD IJsselland, speciaal voor ouders met kinderen van nul tot vier. Eénmaal in de drie weken is er een themaochtend. Er wordt dan een korte presentatie, workshop of activiteit georganiseerd. Vanzelfsprekend zijn de kinderen van nul tot vier jaar bij alle Boekstartochtenden welkom. De ochtenden zijn vrij toegankelijk, de gratis koffie en limonade staan klaar. 

 Openingstijden

De tijden van het Boekstartcafé zijn van 10.00 – 11.00 uur, inloop vanaf 9.45 uur. Voor meer informatie over het Boekstartcafé kan men terecht bij de Bibliotheek Ommen of bij het Consultatiebureau Jeugdgezondheidszorg GGD IJsselland in Ommen.

Reserveren