Website voorlezen

Ccoba presenteert: Kerken, kroegen en bordelen, kunst in de 17e eeuw - Han van Hagen

dinsdag 12 december (20.00 uur tot 22.00 uur)
Bovenverdieping Bibliotheek Ommen

dinsdag 12 december - 20.00 uur

Over burgerlijke en geringe onderwerpen in de Nederlandse schilderkunst in de 17e eeuw wordt weinig gesproken. Kunstkenner Han van Hagen heeft juist oog voor dergelijke trivialiteiten. Op amusante en doorwrochte wijze maakt hij ons deelgenoot van het dagelijkse leven van de schilders

Zo komen we in aanraking met rijke stinkerds, volkse types als Malle Babbe, kloosterlingen, strojonkers en rommelpotten. In de 17e eeuw werd er op de Walletjes in Amsterdam al flink verdiend, was comazuipen algemeen ingeburgerd en stortten kansspelen mensen in het ongeluk. Gelukkig waren er de kerken, een toevluchtsoord voor wie het verloederde leven achter zich wilde laten. Was de Gouden Eeuw werkelijk zo decadent? Vanavond het antwoord op die prangende vraag.

De avond begint om 20.00 uur, locatie de Bibliotheek Ommen. De entree bedraagt € 7,00, Vrienden van Ccoba betalen € 3,00, bibliotheekleden € 5,00. Dat is inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten zijn tijdens de openingsuren verkrijgbaar bij de klantenservice van de bibliotheek of kunnen worden gereserveerd via de website www.bibliotheekommen.nl . Ook op de avond zelf is er kaartverkoop. De openingstijden van de klantenservice zijn: maandag, woensdag en vrijdag 14.00 – 20.00 uur, dinsdag en donderdag 14.00 – 18.00 uur en zaterdag 10.00 – 12.00 uur.